Boka Introduktionskurs i Komplett Sångteknik

Pris 1250:-
Läs våra anmälnings- och köpevillkor innan du bokar!
För tillfället finns inga planerade datum för denna kurs men vid minst fem deltagare kan den ges på förfrågan.
Boka kursen här!

Den här kursen riktar sig till dig som är nyfiken på CVT/Komplett sångteknik och vill ha en kickstart i din sångutveckling! Det är en fullständig genomgång av tekniken och passar utmärkt för både nybörjare såväl som avancerade sångare. Kursen är förlagd under en heldag och består av både föreläsning/workshop och masterclass/individuell sångcoachning inför övriga kursdeltagare.

Kursbeskrivning:

  • Introduktion i Komplett Sångteknik – filosofi, pedagogik
  • Grundprinciper för all sång oavsett genre – hur vi med hjälp av stöd, nödvändigt tvang och genom att undvika käk- och läppspänningar kan sjunga fritt på ett hälsosamt sätt.
  • Sång i olika funktioner – Hur röstens olika “växlar” Neutral, Curbing, Overdrive och Edge fungerar och hur vi kan använda dem för att få ut det vi vill av vår röst.
  • Klangfärger – hur vi färgar rösten ljusare eller mörkare och skapar det sound vi vill ha.
  • Effekter – exempelvis distortion, growl, grunt, vibrato, ornamentering/wailning
  • Masterclass – Deltagarna får individuell coachning inför resten av gruppen.

Förberedelser inför masterclassen

Välj en låt eller bara en del av en låt där det finns något du vill jobba med i din sång/röst. Viktigt är också att du har en instrumental musikbakgrund/karaokeversion med dig eftersom kompmöjlighet under masterclassen är begränsade. Du kan också välja att kompa dig själv men tänk på att det kan vara svårt att fokusera på både sången och instrumentet när du provar nya saker med din röst.

Det går ofta att hitta bra karaokebakgrunder på exempelvis Youtube, sök exempelvis på låtnamnet och sen ”karaoke” eller ”instrumental”. Om du har Spotify så finns även det allra flesta kända låtar som karaokebakgrunder där.

Det är viktigt att du har bra koll på melodin/rytmen/texten på låten innan masterclassen så att vi kan använda tiden mer effektivt och koncentrera oss på din röst/sångteknik. Medtag också gärna en utskriven kopia av låttexten även om du kan denna utantill.