Introduktionskurs i Komplett sångteknik

Se hur en sånglektion på Komplett-sångteknik-huset går till.
Se hur en sånglektion på Komplett-sångteknik-huset går till.
Pris 1309:-

 

Plats:

Lilla Skinnarviksgränd 1, Mariatorget (Stockholm)

 

Kurstart Tillfällen
Kursen startar enligt överenskommelse när minst fem deltagare anmält sig. 1 (6h)

Om kursen


Den här kursen riktar sig till dig som är nyfiken på CVT/Komplett sångteknik och vill ha en kickstart i din sångutveckling! Det är en fullständig genomgång av tekniken och passar utmärkt för både nybörjare såväl som avancerade sångare. Kursen är förlagd på en heldag där förmiddagen består av föreläsning och workshop och där eftermiddagen ägnas åt masterclass/individuell sångcoachning inför övriga kursdeltagare. I denna del kan man naturligtvis välja att bara sitta med och lyssna/lära om man hellre vill det.

 

Kursbeskrivning:

Förmiddag:

  • Introduktion i Komplett Sångteknik – filosofi, pedagogik
  • Grundprinciper för all sång oavsett genre – hur vi med hjälp av stöd, nödvändigt tvang och genom att undvika käk- och läppspänningar kan sjunga fritt på ett hälsosamt sätt.
  • Sång i olika funktioner – Hur röstens olika “växlar” Neutral, Curbing, Overdrive och Edge fungerar och hur vi kan använda dem för att få ut det vi vill av vår röst.
  • Klangfärger – hur vi färgar rösten ljusare eller mörkare och skapar det sound vi vill ha.
  • Effekter – exempelvis distortion, growl, grunt, vibrato, ornamentering/wailning

Eftermiddag:

  • Masterclass – Deltagarna får individuell coachning inför resten av gruppen.

 

Förberedelser inför masterclassen

Välj en låt eller bara en del av en låt där det finns något du vill jobba med i din sång/röst. Viktigt är också att du har en instrumental musikbakgrund/karaokeversion med dig eftersom kompmöjlighet under masterclassen är begränsade. Du kan också välja att kompa dig själv men tänk på att det kan vara svårt att fokusera på både sången och instrumentet när du provar nya saker med din röst.

Det går ofta att hitta bra karaokebakgrunder på exempelvis Youtube, sök exempelvis på låtnamnet och sen ”karaoke” eller ”instrumental”. Om du har Spotify så finns även det allra flesta kända låtar som karaokebakgrunder där.

Det är viktigt att du har bra koll på melodin/rytmen/texten på låten innan masterclassen så att vi kan använda tiden mer effektivt och koncentrera oss på din röst/sångteknik. Medtag också gärna en utskriven kopia av låttexten även om du kan denna utantill.